• Welkom

    op de website van toneelvereniging ’t Podium Waarloos.

Leden

Geen vereniging zonder leden, allen dragen ze hun steentje bij!

 IMG_0275

De spelers (acteurs/actrices):

Acteren = proeven van toneel = verbeelding, samenspel, rolopbouw, tekstzegging, improvisatie, ontwikkelen van je fantasie…

Albert Debbaut

Bart Verbist

Gitte Van Bulck

Irène De Haes

Jeannine Willems

Marc Sneyers

Lea Geens

Stefanie Bosmans

Leon Joosten

Kathy Lemmens

Kevin Lemmens
De regisseur:

De regisseur denkt na over de vormgeving, de plaatsing van de spelers, decor, materiaal… Hoe wordt het verhaal verteld op het podium?

Chris Rosiers
Techniek:

Hoe werkt licht? Wat doet het met een ruimte, hoe bouw je er een sfeer mee op? Hoe kan je creatief omspringen met geluid binnen een theatervoorstelling?

Decorbouwers:

Een scènebeeld wordt opgesteld in de sfeer van de voorstelling. Dan gaan de decorbouwers aan de slag met timmeren, schilderen, behangen, decoreren… Theater is tenslotte visueel, het spreekt ogen en oren aan. Het is een kijkspel.

Bart Peeters

Fons Geysemans

Frank Cluytens

Luc Van Dessel

Ludo De Haes

Patrick Huysmans

Theo Moons
Grimme & kapper:

De opzichtige maquillage van weleer is amper nog terug te vinden op het podium. Subtiele accenten van leeftijd of gezichtsvormen kunnen aanbrengen is een vaardigheid die zijn waarde heeft om de spelers optimaal onder de spots te plaatsen. En natuurlijk is ook de kapper hier onontbeerlijk om de fantasie kracht bij te zetten.

Christel Mees
Helpende handen:

Een vereniging overleeft slechts als er leden zijn die de zaal willen opkuisen, de kassa doen, affiches ronddragen, vergaderingen bijwonen…kortom mensen die zich willen inzetten voor de goede werking van de toneelgroep.

Ann Van Den Bosch

Jos Van Bulck

Kathleen Vertommen

Lea De Haes

Liliane Van Mechelen