• Welkom

    op de website van toneelvereniging ’t Podium Waarloos.

IN DE SACOCHE

De Klucht

Max is een brave man die een schoenmakerij uitbaat waar hij ook wat lederwaren en handtassen verkoopt. Heel zijn leven heeft hij voor zijn ouders gezorgd, maar als die zijn overleden heeft hij via internet een vrouw gezocht en is daar na enkele maanden mee getrouwd.

Zodra zijn handtekening is gezet blijkt zijn Barbara echter een hoogmoedig en hebzuchtig kreng te zijn dat enkel voor zijn geld met Max is getrouwd. Meer nog: ze tovert zelfs een dochter die bij hen komt inwonen uit haar hoed.

Als Max na een weekendje vissen terug thuiskomt, blijkt Barbara zijn schoenmakerij in de kelder te hebben gedumpt en zijn winkel te hebben omgetoverd in een “sacochenwinkel”. Barbara wil een contract met “Handtassen Delvaux” binnenhalen en daarvoor moet alles wijken. Ook Max moet willens nillens meedraaien.

Onder impuls van Virginie, Max zijn beste vriendin, komt hij in opstand en samen proberen ze de plannen van Barbara te boycotten. Max ensceneert een ontploffing in zijn kelder en doet alsof hij na de explosie doof is geworden.

Daardoor moet hij niet langer naar de bevelen van Barbara luisteren, maar komt hij ook dingen te weten die niet voor zijn oren bestemd zijn. Zo loopt zijn rol als “portier” in de winkel danig in het honderd.

Als dan ook nog het lottoformulier van Virginie en Max, dat 5 miljoen Euro waard is, in één van de sacochen blijkt verzeild te zijn geraakt, dat er valse Delvaux-inspectrices verschijnen, dat de echte inspectrice maar niet komt opdagen, dat Barbara een minnaar blijkt te hebben, lopen de emoties alsmaar hoger op en vallen we van de ene verrassing in de andere in deze hilarische klucht.

Tickets

Kaarten zijn beschikbaar vanaf 4 januari 2023, 10€/kaart.

Je kan telefonisch bestellen bij Freddy Timmermans op het nummer 015/31 44 03, telkens DINSDAG en WOENSDAG tussen 17u en 20u.

Na betaling op ons rekeningnummer BE24 7331 3815 7938, kunnen de kaarten op woensdagavond tussen 17u en 20u afgehaald worden.